Pompschip huren

Bij motorschip Isabel hebben we naast de reguliere toepassing als opslag, transport en lossing nog een mogelijkheid. De Isabel heeft, omdat zij is uitgerust met een zuig – pers installatie de mogelijkheid om als vacuüm pompschip te fungeren. Er kunnen ruimschepen of bulk opslag loodsen met droge poederlading worden overgeslagen zowel naar de eigen ruimen als naar een andere opslag als een silo installatie, een vrachtwagen of een ander schip.

Voor het cementtransport zijn dus allerlei scenario’s denkbaar, pompschip is daar een onderdeel vanzeker als er wat grotere hoeveelheden verkocht zijn naar een andere locatie is het vervoer over water een oplossing. In de scheepvaart zijn cementtankers en pomp schepen speciaal uitgerust met een cement overslag installatie die ook geschikt is voor andere poederstoffen als vliegas, hüttensandmehl, kalk, ongebluste kalk en andere fijne granulaten.

Zo kan er een compleet en divers plaatje worden geleverd aan de klant. Niet alleen transport en alles wat daar bij komt kijken, maar ook het leegzuigen van conventionele vrachtschepen met b.v. cement als lading. Geheel volgens de huidige milieu richtlijnen.

De schepen worden voornamelijk beladen doormiddel van een beladingsbalg vanuit een silo opslag installatie, maar als deze voorziening er niet is, is het laden middels een cement – vrachtwagens zeker een goed alternatief. Er kan ook gelost worden in deze silowagens. Ook treinen worden wel eens ingezet bijvoorbeeld vanaf een kolencentrale.

This post is also available in: Duits